Δραστηριότητες

Συνδυάστε τη μαγεία της Αρκαδικής φύσης με μοναδικές δραστηριότητες

Ιπποστάσιο Στεμνίτσας

Στο πλαίσιο της διαμονής σας, υπάρχει η δυνατότητα για διοργάνωση εκδρομών στο Ιπποστάσιο της Στεμνίτσας, τρία χιλιόμετρα έξω απ’ την πόλη. Εκεί, μικροί και μεγάλοι, μπορούν να κάνουν μαθήματα ιππασίας και να περιηγηθούν σε έναν ενδιαφέροντα χώρο, φτιαγμένο με μεράκι κι αγάπη για τα άλογα.

 

Ποδηλασία στο Μαίναλο

Το ποδήλατο είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαύσει κανείς μια διαδρομή. Οι λάτρεις των δύο τροχών είναι ταυτόχρονα και μεγάλοι φυσιολάτρες.

Για μια χαλαρή ποδηλατάδα για όλη την οικογένεια ή για μια παρέα που ξέρει να χαίρεται τη ζωή και παράλληλα της αρέσει να αθλείται. Ένα μεγάλο δίκτυο των διαδρομών για τους ποδηλάτες του βουνού σας περιμένει. Η εναλλαγή των τοπίων, οι βαθμίδες δυσκολίας, τα μοναδικά χωριά, περιμένουν τους περιηγητές των δύο τροχών για να ανταμείψουν τους ευγενικούς τους κόπους και να τους κάνουν να αισθανθούν ξεχωριστά και μοναδικά.

Από τη Βυτίνα στην Καρκαλού προς Λούσιο και Δημητσάνα και ως τη Μεγαλόπολη, όλη η Αρκαδία είναι μια μεγάλη βόλτα με κόντρα αεράκι. Αναζωογονεί και εμπνέει.

Rafting στον ποταμό Λούσιο

Μία απ’ τις πιο δημοφιλείς και all time classic δραστηριότητες για τους επισκέπτες της Αρκαδίας. Rafting στα κρυστάλλινα νερά του ποταμού Λούσιου σημαίνει: περιπέτεια, αθλητισμός, ψυχαγωγία κι απίστευτα τοπία. Ο Λούσιος προσφέρεται και για άλλες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού όπως κανόε-καγιάκ. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν μια σύντομη εκπαίδευση και λαμβάνουν απ’ τον οδηγό τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Πεζοπορία στο Μαίναλο

H πεζοπορία στο Μαίναλο είναι μια εμπειρία η οποία θα σας συγκλονίσει τόσο από πλευράς φυσικού κάλλους όσο και από πλευράς άθλησης. Μέσα στο ελατοδάσος αλλά και σε παραποτάμιες διαδρομές, το περπάτημα θα σας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσετε το τοπίο, τα χαρτογραφημένα μονοπάτια και να έρθετε σε επαφή με τη φύση, ανακαλύπτοντας τη χλωρίδα της. 

Τοξοβολία

Είτε στη Νυμφασία είτε στο δάσος του Μαίναλου, γνωρίστε ένα απ’ τα πιο ενδιαφέροντα ολυμπιακά αθλήματα. Με τη χρήση ξύλινων τόξων, ο στόχος τοποθετείται στα 10 έως 18 μέτρα. Η τοξοβολία είναι σίγουρα ένα outdoor activity που θα σας ενθουσιάσει! Η δραστηριότητα είναι οργανωμένη με ειδικό εξοπλισμό και εκπαιδευτή.

Κυνήγι Μανιταριών

Εμπειρία που θα τη θυμάστε για μια ζωή! Ένα ξεχωριστό κυνήγι σε μέρη που μοιάζουν παραμυθένια. Αποκτήστε την πρώτη σας εμπειρία στη μανιταροσυλλογή και μάθετε για τη θρεπτική και γευστική αξία των μανιταριών. Η διαδικασία συλλογής αυτού του θεσπέσιου εδέσματος θα είναι σίγουρα ανεπανάληπτη!

Μαθήματα επιβίωσης

Μία χρήσιμη δραστηριότητα. Μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε υπάρχει στη φύση σε περίπτωση ανάγκης για επιβίωση στα βουνό. Τα μαθήματα διδάσκουν με βιωματικό τρόπο απαραίτητες δεξιότητες για μια τέτοια κατάσταση, π.χ. άναμμα φωτιάς με διάφορες μεθόδους, φιλτράρισμα νερού με διάφορες μεθόδους, κατασκευή καταφυγίου κ.α.

Γραστρονομικές απολαυσεις

Αρκαδικές γεύσεις, τοπικά γαστρονομικά εδέσματα, απλή, λιτή παραδοσιακή κουζίνα και φημισμένα κρασιά. Απολαύστε το διάσημο λαγότο, την τσακώνικη μελιτζάνα, την παραδοσιακή χορτόπιτα, το κατσικάκι λαδορίγανη και άλλα πολλά

Αρκαδικές γεύσεις, τοπικά γαστρονομικά εδέσματα, απλή, λιτή παραδοσιακή κουζίνα και φημισμένα κρασιά. Απολαύστε το διάσημο λαγότο, την τσακώνικη μελιτζάνα, την παραδοσιακή χορτόπιτα, το κατσικάκι λαδορίγανη και άλλα πολλά.

Μαθήματα μαγειρικής

Οι δραστηριότητες μαγειρικής είναι η καλύτερη επιλογή για τους ταξιδιώτες για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά, διασκεδάζοντας και απολαμβάνοντας κάθε στιγμή.

O σεφ Παναγιώτης Μπουρτσουκλής θα σας καλωσορίσει με τον πιο θερμό τρόπο και η ομάδα μας στα Μαθήματα Μαγειρικής θα σας καθοδηγήσει σε κάθε διαδικασία κατά τη διάρκεια της.

Έτσι, ξεκινάει ένα μάθημα γεμάτο με Αρκαδικές, και όχι μόνο, γεύσεις και αρώματα με μικρά κόλπα μαγειρικής και τις ιστορίες για προϊόντα από μικροπαραγωγούς που σας αποκαλύπτονται.